Fiskens smags- og lugtesans

aDe fleste der har fisket med naturlig agn kender betydningen af de duftstoffer agnen udsender.
Men hvor detaljeret kan en fisk skelne kemiske forbindelser i vandet, bruger de smags- og lugtesans til andet end fødesøgning og hvordan kan man bruge dette til at forbedre sit fiskeri.

Af Kasper Ramkær

(mere…)

WOOLHEAD WONDER

Efterårsfiskeri efter gedder er noget af det sjoveste man kan lave med en fluestang i hånden. Fiskene begynder så småt at samle sig på banker og skrænter, hvilket til tider kan give et fantastisk fiskeri. Her er Andreas Aggerlunds bud på en givtig geddeflue til brakvandsgedderne.

Af Andreas Aggerlund

(mere…)

Laksefiskeri på Island

cI krystalklart vand omgivet af grønne dale, sneklædte bjergtinder og vulkanske klipper fik årets drømmerejsevindere Jan og Olaf lejlighed til, at opleve det forjættede islandske laksefiskeri.

Af Flemming B. Larsen

(mere…)

BRAKKE MADAMMER I SYDSVERIGE

Blekinge byder på kilometer efter kilometer af jomfruelig kyst. Her er tusindvis af lavvandede vige, holme og skær samt ikke mindst masser af fisk, hvor de største er XXL. Det er, hvad der venter geddefluefiskeren på den anden side af Sundet… At det hele så forgår vadende i lavt og sprit klart vand gør ikke oplevelsen mindre. Følg med Marc Skovby på geddejagt i Blekinges skærgård.

Tekst: Marc Skovby Foto: Marc Skovby og Henrik Petersen

(mere…)

ISLAND PÅ ØKONOMIKLASSE

A_Island byder på et fantastisk laksefiskeri – og det er ikke kun for de rige. Her får du historien om, hvordan helt almindelige mennesker kan komme til vulkanøen på lakseeventyr til fornuftige priser.

Af Nils Folmer Jørgensen

(mere…)