Vælg en side
NYTÅRSTORSK – SÅDAN

NYTÅRSTORSK – SÅDAN

At fange sin egen nytårstorsk, har været fast tradition for mange fiskere gennem årene. Fiskeriet er hyggeligt og socialt, og der er, om ikke fangstgaranti, så i hvert fald næsten. Danmark er begavet med en stor flåde af turbåde, og med en pris på 250-300 kroner for en hel dag på havet, må det samtidig siges at være en billig fornøjelse.

Tekst: Rune Weischer

(mere…)

DET PERFEKTE SVÆV

DET PERFEKTE SVÆV

Kystfluens placering og især gang i vandet, spiller i mange situationer en væsentlig rolle i om du fanger fisk eller ej. Der er mange måder at styre dette på, og en af dem er ved fluestikket. Her får du giver nogle retningslinjer til hvor, hvordan og hvornår du skal belaste dine fluer.

Af Andreas Aggerlund

(mere…)

KUTLINGERNE KOMMER

KUTLINGERNE KOMMER

ASortmundet kutling er en invasiv art, der breder sig med faretruende hastighed i de sydsjællandske og Bornholmske farvande. Den er en trussel mod vores eksisterende populationer af bl.a. rejer, fladfisk og ikke mindst de hjemmehørende kutlinger. En af måderne til at begrænse denne eksplosive vækst er øget prædation fra rovfisk, som gedde, aborre og havørred. Det er derfor vigtigere end nogensinde, at vi sikrer sunde bestande af rovfisk i vores brakke vande.

Af Gordon P. Henriksen

(mere…)