Jens Winther med den største af hans 2½ fisk fra dagens fiskeri ved Lagan.

Denne laks tog ikke blot Jens Winthers rørflue men også en svensk medfiskers – på én og samme tid. Historien var så usædvanlig at den endte i den svenske presse. 14.11.09 – FRA LASSE WINTHER har vi fået en noget kuriøs beretning. Han fortæller, at han gerne vil lykønske hans far (Jens Winther) med at have fanget ikke mindre end 2½ laks på deres årlige fisketur til Lagan i Sverige, hvoraf hans største vejede 11,35 kilo.

– Jens plejer ellers at have ry for at være en smule uheldig, hvad angår landing af laks, men i år gav han os alle baghjul med hans 2½ laks, fortæller Lasse. Nu studser I måske over den halve laks, men Jens formåede at fange en hanlaks på knap fem kilo sammen med en svensk sportsfisker. Ikke alene havde de kroget den samme fisk, men begges fluer sad perfekt placeret i hver sin side af laksens mundvig. Fangsten var så unik, at der dagen efter var en helsidesannonce i avisen, der beretter om den mystiske fangst. Endvidere overhørte jeg ved en tilfældighed den lokale grejpusher, Stefan, udtale, at dette fænomen aldrig tidligere havde fundet sted ved Laganelven.

– Desværre mistede min far laksen, da de efterfølgende slog plat eller krone om den, men jeg er fortrøstningsfuld ved tanken om, at halvdelen af fryseren allerede er proppet med laks, så jeg tror ikke mine forældre kommer til at savne smagen af fisk lige med det første, slutter Lasse denne utrolige historie.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This