Morten Henriksen fra Østfyn, fangede i torsdags denne imponerende gedde på hele 17,2 kilo og 132 centimeter. De fleste rigtig store gedder bliver oftest fanget på naturlig agn. Denne gedde er muligvis den største, der er fanget på kunstagn i Danmark.Af David Nielsen

Morten Henriksen fra Østfyn, fangede i torsdags denne imponerende gedde på hele 17,2 kilo og 132 centimeter. De fleste rigtig store gedder bliver oftest fanget på naturlig agn. Denne gedde er muligvis den største, der er fanget på kunstagn i Danmark.

TORSDAG den 30. august blev undertegnede ringet op og spurgt om jeg kunne komme ud og fotografere en stor gedde, der netop var blevet fanget. Ved søen møder jeg de to fiskekammerater, Morten Henriksen og Anders Thomsen.

Anders starter beretningen:

– Jeg ringede til min kammerat Morten og spurgte om han ville med ud og fiske i en times tid. Det ville han, så vi kørte ud til en privat sø, som vi har fået lov til at fiske i. Eneste betingelse for at fiske her er, at gedderne tages med hjem, da de er uønskede af jægerne, der har jagten i området.

– Jeg rigger en 9 fods spinnestang til med geddeforfang og en Rapala wobler, og starter fiskeriet med at kaste til en busk, der hænger ud over vandet, fortsætter Morten.

– I netop dette område har der ved tre tilfælde været kontakt med en stor gedde, som det endnu ikke er lykkedes nogen at lande. I tredje kast sidder den der, fortæller han entusiastisk.

– Stangen står spændt som om det er et solidt bundhug, men da fisken finder ud af at der er et eller andet los, sætter den i et voldsomt udløb. Fisken tager en ordentlig tur, og da den svømmer om et hjørne, er vi nødt til at hoppe ud i en båd fyldt med vand og følge efter, tager Anders over. Så mens Morten kæmper med fisken, får jeg bugseret båden fremad, samtidigt med at jeg pøser vand ud. Jeg kæmper ca. 20 minutter med gedden og i den periode trækker den båden rundt i søen, siger Morten.

Da fisken endelig kommer ind til båden kan jeg se, at der kun er en enkelt krogspids, som har fat, så jeg skynder mig at give stangen til Anders, så jeg kan håndlande fisken. Det er en kæmpe fisk, siger Anders med julelys i øjnene. Vores glædesskrig kan høres langt væk, og da vi kommer ind til bredden står der et par nysgerrige naboer til søen, som er hidkaldt af vores larm, fortæller Anders.

– Jeg har tidligere fanget en gedde på 10 kilo i søen, men det her er min vildeste fangst til dato og den bliver nok svær at slå, siger den stolte fanger.

Fisken bliver vejet til 17,2 kilo og målt til 132 cm.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This